Vis dėlto verta išmėginti priemonę, kone šimtu procentų pasiteisinančią, kai tenka pasirūpinti lauke esančių objektų paviršiaus švara, teigiama portale „Apartment Therapy“.

Valymo skysčiui pagaminti prireiks trijų ingredientų – dviejų įprastų, dažnai naudojamų produktų, kurių veikiausiai pavyktų rasti kiekvienuose namuose, ir vandens.

Taigi, universalią priemonę lauke laikomiems daiktams valyti pasigaminsite iš:

1 puodelio baltojo acto,
2 puodelių vandens,
2–3 arbatinių šaukštelių skysto rankų muilo.

Svarbu įsitikinti, kad skystas muilas pagamintas į valiklius įeinančių medžiagų pagrindu (jo sudėtyje turi būti sulfatų). Skystas Kastilijos muilas (pav., „Dr. Bronner‘s“) arba kitoks iš natūralių medžiagų pagamintas muilas šiuo atveju netiks, kadangi jo nepavyks tinkamai sumaišyti su actu.

Pirmiausia kibire sumaišykite vandenį ir actą (santykis 2 ir 1), o tada įvarvinkite skysto muilo.

Actas

Kokia priemonės veiksmingumo paslaptis?

Baltasis actas – tai neintensyvi rūgštis, puikiai susidorojanti su mineralinės kilmės apnašomis, pavyzdžiui, kalkių nuosėdomis, galinčiomis aptraukti lauke esančių daiktų paviršių. Actą sėkmingai galima naudoti prireikus išnaikinti pelėsį ir įvairius grybelius. Juo galima pašalinti žalios spalvos patiną nuo terakotos dirbinių. Negana to, actas veiksmingai stabdo rūdijimo ir oksidacijos procesus, paprastai sudarkančiu metalinių daiktų paviršių.

Skystas rankų muilas yra aktyvioji valomoji priemonė. Jis paveikia bet kokios kilmės nešvarumus ir jie atkimba nuo paviršiaus. Rankų muilo sudėtis mažai kuo skiriasi nuo bet kurio kito valiklio, pavyzdžiui, indų ploviklio, sudėties. Beje, jei rankų muilo atsitiktinai neturite, jį galite pakeisti indų plovikliu. Kadangi nei vienos, nei kitos priemonės sąveika su oda nekelia jokių pavojų, priemonė nepakenks ir augalams arba dažytiems paviršiams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)