Kaip pokštaudamas pasakojo vienas iš daržininkų: „pasodinau salotas, išdygo, po poros dienų einu apžiūrėti, o ten tik juoda lysvė. Net vietos, kur buvo sodinta, neradau“.

Šie gyviai sunkiai išnaikinami, tačiau žmonės praktikuojasi ir randa įdomių sprendimų, kurie bent jau sumažina žalą.

Parinkome keletą tokių patarimų, sklindančių feisbuke.

Vienas populiariausių būdų – kenkėjų baidyti barstant druską. Kalbant paprasčiau – barsto prieskonį ar kenkėjų. Tačiau ne visi mėgstą šį metodą, nes taip galima pakenkti augalams.

„Druską ne barstau, o renku į pasūdytą vandenį. Kiek druskos jūs išbarstot? O kas paskui, ar žolė ir kita augalija nežus nuo tokio barstymo. Šių šliužų pas mus niekas neėda, jie neturi priešų ir veisiasi“, – aiškina viena iš žinovių.

„Aš taip pat darau. Jei druskos neturiu, tai į vandenį su actu pilu“, – antrina kita daržininkė.

Kai kurie imasi ir pakankamai drastiškų priemonių – šliužus purškia rankų dezinfekciniu skysčiu, kurio daugumoje šeimų per pandemiją susikaupė pakankamai. Sako, padeda. Dezinfekcijos kenkėjai nemėgsta.

Tiesa, kai kurie siūlo humaniškesnį ir aplinkai mažiau kenksmingą būdą – įkasti indą sulig žeme ir į jį pripilti alaus. Rūgdamas gėrimas savo kvapu vilioja šliužus, kurie tiesiog žūsta.

Jei norite visiškai ekologinių kovos priemonių – teks įsigyti ančių bėgikių, kurios labai mėgsta šiuos gyvius ir jais maitinasi.

.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)