„Jei baziliką auginsite vazone, jį galite pasėti nors ir kovą. Jei planuojate auginti lauke ar šiltnamyje, tinkamas metas balandžio pabaiga. Sėti galima tiek į durpių tabletes, tiek į substratą“, – aiškina L. Liubertaitė.

Kai išsirinksite sėklas ir pasėsite, po dviejų savaičių jau bus išdygę daigeliai. Po 2-4 savaičių juos galima pikuoti ir išskirstyti į vazonėlius.

Kitas būdas, tiesiog nusipirkti vazonėlį iš prekybos centro. Taip galima įsigyti įvairių žolelių – mėtas, peletrūnus, melisas. Jas persodinus į kitą substratą galėsite toliau auginti namuose.

Dar vienas būdas, apie kurį daugelis nepagalvoja – augalą galima įsišaknydinti iš šakelės. Tam reikia nukirpti šakelę, pašalinti apatinius lapelius ir pamerkti į vandenį. Kai jis išleis šaknis, gali sodinti į žemę.

Bazilikas mėgsta šilumą ir drėgmę bei saulę. Juos galima sodinti kartu su pomidorais gegužę lauke ar šiltnamyje. Tačiau jei nieko nedarysite su šiuo augalu, tai jie per keletą mėnesių pradės krauti žiedus. Kad taip nenutiktų, lapus skatiname ne iš šonų, bet kerpame viršūnėles.

Laida čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)