Tačiau iki pavasario išsilaikiusias ir vysti pradedančias daržoves taip pat galima vartoti, tik jų mitybinė vertė ir vitaminų kiekis ženkliai sumažėja. Rekomenduojama jas pamerkti į dubenėlį su šaltu vandeniu, o po to nulupę galėsite panaudoti sriuboms ar padažams pagaminti, rašoma pranešime.

Tuo tarpu su puviniu esančių produktų nepatariama valgyti, nes juose gali įsiveisti grybelių ir sukelti apsinuodijimą. Net jeigu puvėsis susidaro nedideliame, pavyzdžiui, obuolio ar morkos, plote, visa daržovė bus neskani ir nesaugi vartoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)