Yra gudrybių, kurios supaprastins žaliųjų namų puošmenų priežiūrą, rašoma „Apartment Therapy“.

Augalų laistymui – ledo kubeliai

Daugelis linkę perlaistyti kambarinius augalus. Gudrybė su ledo kubeliais padės to išvengti. Tirpstantys ledo kubeliai palengva drėkins žemę vazonuose. Be to, ledo kubelius patogu dozuoti, taigi kas savaitę jūsų augalai gaus reikiamą kiekį vandens – nei per daug, nei per mažai.

Užsiauginkite augalų iš sėklų ir daigų

Norite pagausinti savo augalų būrį, tam neskirdami daug lėšų? Daiginkite sėklas, užsiauginkite augalų iš daigelių (daugumos augalų daigai puikiai išleidžia šaknis). Daugumą augalų vėliau galima perkelti į lauką. Beje, sudaiginę ananaso viršūnėlę, turėsi žavų tropinį kambarinį augalą. Šiek tiek kantrybės – ir namuose užaugs avokadas.

Drėgmę palaikysite, pastatę dubenį su vandeniu

Šalia augalų pastatykite dubenį su vandeniu. Vanduo garuos, aplink augalus bus drėgnesnis oras, o tai svarbu daugeliui augalų, ypač tropiniams. Jei statote vazonėlį į dubenį, būtinai pakelkite ant akmenukų ar pan. sluoksnio, kad neužsikimštų drenažo skylutės ir neimtų pūti šaknys.

Lašelinio drėkinimo įtaisai

Drėkinimo įtaisai palaiko pastovią drėgmę, kai negalite ar pamirštate palieti kambarinius augalus. Būna pirkti įvairių drėkinimo įtaisų – plastikinių su talpa vandeniui, tokių, prie kurių prisukamas butelis su vandeniu.

Tokio pobūdžio įtaisai turi vieną trūkumą – vanduo iš kai kurių išteka pernelyg greitai, tad kruopščiai pasirinkite tinkamiausią variantą.

Galima įsigyti ir elektrinį laistymo įtaisą, kuris yra su vandens skirstymo įrenginiu. Laistymo reguliarumas tokiuose įtaisuose reguliuojamas.

Augalų grupavimas

Kambariniams augalams palankiausia augti grupelėmis. Dauguma kambarinių augalų, ypač tropiniai, mėgsta didelę drėgmę. Per lapus augalai išskiria garus, todėl esant grupelei tokių augalų, oras sausoje patalpoje bus drėgnesnis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)