Nuo palangės dvelkianti egzotika

Būtent virtuvėje ypač puikiai atrodo kokiais nors egzotiškais vaisiais pasipuošę augalai, todėl sprendimas apgyvendinti čia dekoratyvinę papriką būtinai pasiteisins. Šis augalas ne tiktai džiugins žaismingais pipiriukais, bet ir puikiai derės prie gastronominio patalpos konteksto. Vienas iš dekoratyvinės paprikos pranašumų – derėjimas šaltuoju metų sezonu, kai šitaip stinga ryškių spalvų, rašoma portale „Delfi Dom Sad“.

Dekoratyvinės paprikos mėgsta šviesą, todėl jų vazonus galima statyti ant palangės. Žemė, kurioje auga šie augalai, turi būti drėgna, todėl reguliarus laistymas jiems būtinas. Idealiai tinkama temperatūra – 16–18 laipsnių. Tręšti dekoratyvines smulkiavaises paprikas galima kartą per mėnesį.

Tarsi ryškiausia puokštė

Granadinės nerteros ypatingos tuo, kad leidžia žemus ir besivejančius ūglius, iš kurių vazone susiformuoja samanas primenanti kompozicija. Augalo paviršių nusėja ryškios raudonos arba oranžinės spalvos uogelės. Paprastai jų būna labai daug, todėl tokia gėlė puikiausiai atlieka dekoro elemento vaidmenį. Vaisiais nerteros pasipuošia rudenį ir brandina juos per žiemą. Tinkamai prižiūrimos nerteros pavasarį pražysta, o rudeniop jau subrandina naujus vaisius. Nerteros puikiai jaučiasi šviesoje arba daliniame šešėlyje. Jos gerai veši nedideliuose vazonuose, jei yra reguliariai laistomos, tačiau ne perlaistomos.

Nuostabioji kiauliauogė

Kiauliauogės išsiskiria tamsiai žaliais lapais ir stambokais oranžinės spalvos vaisiais. Ypač puikiai šie augalai atrodo žiemą. Aišku, nevalia pamiršti, kad įspūdingos kiauliauogių uogos yra nuodingos. Augalai mėgsta šviesias, tačiau ne itin šiltas vietas. Optimali jų auginimo temperatūra – 15 laipsnių.

Kiauliauogėms svarbu, kad ore netrūktų drėgmės, todėl šalia rekomenduojama pastatyti puodelį su vandeniu. Lieti augalą reikėtų tik tada, kai žemė išsausėja, o tręšti – porą karatų per mėnesį. Kai dekoratyviosios uogos nudžiūva, ūglius reikia perpus patrumpinti.

Virtuvės karalius

Virtuvės karaliumi tituluojamas ripsalis ryškiais vaisiais nesipuikuoja, tačiau atrodo išties dekoratyviai. Augalas nesunkiai sugeria garus, todėl jo vazoną galima statyti kad ir virš gartraukio arba ant šaldytuvo. Ripsaliai gausiai šakojasi, leisdami svyrančius ūglius, kartais išaugančius net iki dviejų metrų. Virtuvės sąlygos šiems augalams – tiesiog idealios, mat jiems patinka drėgnas oras ir šioks toks šešėlis. Svarbu ir tai, kad ripsaliai puikiai veši net ypatingai jais nesirūpinant. Augimo ir žydėjimo laikotarpiais ripsaliams reikia nemažai vandens, o juos sodinti patariama į specialiai kaktusams skirtą žemės mišinį.

Puikioji skimija

Įstabūs japoninių skimijų vaisiai džiugina ilgiausiai iš visų – nuo vasaros iki žiemos. Tai visžalis krūmokšnis su tamsiai raudonomis uogomis. Skimijas palankiai veikia vėsokas arba saikingai šiltas oras. Laistyti šiuos augalus reikia tada, kai viršutinis dirvos sluoksnis tampa sausas. Trąšomis skimijas galima palepinti kartą per dvi savaites.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)