Tačiau žmonėms, kurie neturi tokių sąlygų ir vasario viduryje neplanuoja daigų persodinti šildomame šiltnamyje, pats laikas ruošti sėklas.

„Dabar pats laikas sudėlioti prioritetus – kokių pomidorų norėsime. Kiek jų reikės valgyti šeimai, kiek norėsite džiovinti, iš kiek spausite sultis“, – aiškina V. Juškevičienė.

Ji sako, kad džiovinimui skirti pomidorai paprastai būna determinantiniai – gana žemi ir rečiau genimi. Jei pomidoras aukštaūgis, prie jo bus daugiau darbo, reikės formuoti, kad augtų dviem ar trim stiebais ir skabyti pažastėles. Kuo daugiau stiebų, tuo didesnis derlius. 

Kitas būtinas darbas – pasirinkti daigams tinkamą substratą. Kolekcininkė renkasi profesionalų substratą, kuris sterilus ir jame nebus ligų užkrato, jau įterptos trąšos ir medžiagos, kurios sugeria perteklinę drėgmę. Teoriškai substratą galima pasiruošti pačiam ir durpių ir komposto, tačiau šiais laikais tam reikėtų per daug jėgų ir laiko ir bus sunku pasiekti, kad būtų tinkamas dirvos rūgštingumas. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)