Taigi, pakalbėkime, kaip teisingai sodinti plantacijas. Pateikiame kelias nuomones.

Vienas praktikas Feisbuke pasidalino tokia savo plantacijos schema:

„Nuo tvoros iki eilės 5,5 m taip kaip ir visos eiles. Galuose 10 metrų tarpas. Mažiau nesiūlau nebent sodinamas nedidelis kiekis, arba kažkokie kliuviniai kaip elektros stulpas ar saugomi medžiai kurių negalima naikinti.

Tada reiktų juos susodinti į lazdynų eilę, kad nebūtų tarpvagių. Jei eilės labai ilgos – 300 metrų ir daugiau, reikėtų palikti tarpą traktoriaus apsisukimui, tačiau čia aktualu dideliam sodo masyvui. Visur, kiek pavyks, patartina išlaikyti vienodus matmenis – į sklypą planavimą žiūrėti kaip į stogo dengimą ir viską kuo tiksliau išmatuoti.

Jei 5 metrų tarpas, tai visos eilės po 5 metrus. Negalima tiesiog nuspręsti, kad jos bus maždaug 5 metrų atstumu viena nuo kitos ir viena už 5,30 metro, kita 5,15 metro, trečia lygiai 5 metrų. Paskui būna, kad lieka 30 cm ir pritrūksta kultivatoriaus ar žoliapjovės pločio. Mano nuomone, tarpai tarp vagų 6 metrai yra geri, o eilėje reikėtų žiūrėti į veislės savybes, gal galima butu tarpus 4 – 4,5 metro daryti.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją