Serbentų krūmai paprastai praretinami ir apkarpomi rugsėjo–spalio mėnesiais. Kaip tik tada ir galima pasiruošti auginių, puikiai tinkamų naujiems krūmams įveisti. Serbentų auginiams tinka maždaug centimetro storio vienmečiai ūgliai. Šakelė turi būti sumedėjusi; lapų pažastyse susiformavę pumpurai.

Išpjaukite iš šakelės 15–20 centimetrų ilgio auginį, ant kurio būtų du arba trys pumpurai. Pjauti reikia kiek įstrižai gerai išaštrintu instrumentu, stengiantis nesuspausti medienos ir nesutrinti žievės.

Taip pasiruoštą auginį jau galima sodinti.

Apatinį auginio galą galima įbesti į šaknų formavimąsi stimuliuojančią priemonę, bet to daryti nėra būtina: serbentų auginiai paprastai gerai šaknijasi net ir be specialių priemonių.

Į dirvą auginius reikia sodinti šiek tiek pakreipiant ir tokiame gylyje, kad virš žemės būtų likęs vienas pumpuras.

Tarp auginių reikia palikti 20–30 centimetrų tarpus, o tarp jų eilių turi likti 10 centimetrų. Dirvą reikia geria palieti, apdėti durpėmis (mulčiuoti) ir, pageidautina, pažymėti.

Pavasarį, šaknis išleidusius auginius galima persodinti į nuolatinę vietą arba palikti ten, kur yra. Iš kelių greta pasodintų auginiai ilgainiui susiformuos krūmas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)