Pirma paslaptis – vieta

Augalams vieta namuose svarbi lygiai taip, kaip žmonėms svarbi namo vieta mieste. Sužinokite, kokių sąlygų reikia jūsų auginamiems augalams, ir jas užtikrinkite. Pavyzdžiui, našlaitėms patinka ryški, bet ne tiesioginė šviesa, todėl jų negalima laikyti ant saulėtos palangės. Krotonmedžiai šešėlyje jausis gerai, o nuo ryškios šviesos praras ryškumą.

Prieš pirkdami kambarinį augalą, perskaitykite jo aprašymą.

Antra paslaptis – apsispręskite dėl stiliaus

Prieš įrengdami namus ir pirkdami augalus, apsispręskite dėl stiliaus. Jeigu interjeras tropinis, rinkitės tropinius augalus, pietietiškam stiliui tiks kaktusai. Į šiuolaikinį interjerą įsilieja sanseverijos, o kaimo stiliui tiks raktažolės, galeniai arba ryškios karališkosios begonijos.

Trečia paslaptis – dydis svarbu

Fikusas puikiai tiks biure, o kaip atrodys mažoje svetainėje? O jeigu jūsų namai erdvūs, vieno vazonėlio su filodendru tikrai nepakaks.

Ketvirta paslaptis – tinkama priežiūra

Pasiskaitykite apie kiekvieno augalo priežiūrą. Jei mėgstate kasdien laistyti gėles, rinkitės augalus, kuriems patinka drėgmė, pvz., papirusinę viksvuolę. O jei nuolat pamirštate palieti gėles, jums tiks sukulentai, kaktusai.

Daugumai kambarinių augalų patinka, kad juos gausiai palietų, o paskui paliktų žemę išdžiūti, o tada vėl laistytų. Norėdami patikrinti drėgmę, nusipirkite hidrometrą. Beje, augalai dažniau žūva nuo perlaistymo nei nuo perdžiūvimo.

Penkta paslaptis – puoselėkite savo augalų grožį

Kad augalai gražiai atrodytų, reikia valyti dulkes nuo lapų, nuskabyti nudžiūvusius lapus, žiedus. Jums prireiks žirklių, pinceto. Nevalant dulkių, užsikimš poros, ir augalui bus sunku kvėpuoti. Dulkėms nuo lapų valykite įsigykite minkštą šepetėlį ar kempinę. Periodiškai galima pastatyti augalus į vonią ir nuplauti po kambario temperatūros vandeniu.

Po kiekvieno laistymo ketvirtadaliu diametro pasukite augalą, kad jis išvisų pusių gautų vienodą kiekį šviesos. Išimtis – orchidėja falenopsis, jei sukiosite jos vazonėlį, stiebas gali persisukti.