Portale „Good Housekeeping“ pateiktas sąrašas dažniausiai pasitaikančių sukulentų auginimo klaidų ir duota patarimų, kaip tų klaidų išvengti.

Per mažai šviesos

Natūrali sukulentų augimo terpė – dykuma, tačiau imituoti joje susidarančias sąlygas, pavyzdžiui, 12 valandų trunkančią saulėtą dieną, gana sudėtinga. Ką gi daryti? Sustatykite sukulentus ant labiausiai saulės apšviečiamos palangės. Jei visi buto langa atgręžti į šiaurę, rinkitės mažiau reiklius augalus – alaviją arba ištvermingąjį sukilį.

Per mažai vandens

Dykumoje lyja retai, bet jei jau lyja, tai pila kaip iš kibiro. Pamėginkite ir kambary auginamiems sukulentams pritaikyti tokį režimą. Užuot juos laistę dažnai ir po nedaug, surenkite augalams tikrą potvynį, bet tiktai kartkartėmis. Permirkusi dirva patinka visų rūšių sukulentams. Svarbu tik, kad drėgmė nekiltu nuo vazono apačios. Kitą kartą sukulentus laistykite tik tada, kai žemė visiškai išdžius.

Netinkama dirva

Natūraliai augdami sukulentai prisitaiko net prie atšiauriausių sąlygų, todėl įprasta dirva jiems netinka. Įsigykite specialaus žemės mišinio arba patys sumaišykite žemę su perlitu, kad gautumėte menkai maisto medžiagomis papildytą mišinį, pasižyminti geromis drenuojančiomis savybėmis. Tokia dirva idealiai tinka sukulentams.

Per mažai vietos

Ypač dažnai sukulentai parduodami susodinti po kelis į miniatiūrinius indelius. Deja, retas kuris augalas mėgsta tokią glaudžią kaimynystę ir sukulentai – jokia išimtis.

Kai vazonėlyje augalams ankšta, susidaro puikios sąlygos užsiveisti pelėsiui ir įvairiems kenkėjams. Taigi, įsigytus drauge susodintus sukulentus reikia kuo greičiau atskirti ir persodinti į atskirus vazonėlius.

Auginate laukines rūšis

Kad ir kaip sunku būtų atsispirti pagundai užsiauginti namų sąlygoms nepritaikytą augalą, tarkim, karnegiją, geriau tokios minties atsisakyti. Bus daug geriau, jei visą savo dėmesį skirsite tokiems augalams, kurie ant kambario palangės jausis kuo puikiausiai. Rinkitės storlapį, sansevjerą arba mamiliariją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)