Jei tik apelsinai neguli palaidi ant lentynos arba dėžėje, tai būtinai yra supakuoti kaip tik į tokius raudonus tinklelius. Iš pažiūros ši pakuotė – visiškai įprasta, tačiau, kaip rašoma portale „Reader‘s Digest“, ji specialiai sumanyta tam, kad pirkėjas kaipmat užsigeistų nusipirkti produktą.

Priežastis, dėl kurios pasirinkta būtent tokia pakuotė, labai paprasta: oranžinė apelsinų spalva, atsidūrusi šalia raudonos, pasirodo, išryškėja kur kas labiau nei šalia geltonos, žalios arba mėlynos. Vadinasi, pro raudoną tinklelį prasišviečiantys apelsinai atrodo ypač oranžiniai, todėl pirkėjas nesąmoningai daro prielaidą, kad jie itin sunokę ir sultingi. Dėl tos pačios priežasties ir greipfrutai bei mandarinai pakuojami į raudonus tinklelius, mat ir šių vaisių žievė – oranžinė.

O štai citrinos dažniausiai nukeliauja į žalios spalvos tinklelius, nes pro juos prasišviečianti geltona jų spalva atrodo ryškesnė. Jeigu citrinos būtų parduodamos raudonuose tinkleliuose, spalvų derinys priartėtų prie oranžinės. Beje, citrinų galima pamatyti ir geltonose pakuotėse, o žaliųjų citrinų – žaliose, nes kartais tiekėjai stengiasi, kad pakuotės spalva būtų kuo artimesnė vaisių spalvai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)