„Čiobrelis žūsta kas keletą metų ir po to jį reikia atsodinti. Taip pat ir kultūrinės žemuogės. Auga tris metus ir po to jas reikia atnaujinti“, – kodėl net daugiamečių augalų negalima pasodinti „visam gyvenimui aiškina pardavėja.

Prieskoninių augalų daigų kainos prasideda nuo 20 ct iki kelių eurų, vidutiniškai apie 1,5 euro, jei indelyje pasodinti keli daigai. Pasak medelyno atstovės, čia yra jų specifika – prieskoniniai augalai nemėgsta augti po vieną. Pavieniui paprastai auga nenoriai.

Populiarėja ir nauji augalai, pavyzdžiui, stelija, kuri yra cukraus pakaitalas, naudojamas sergantiems diabetu. Vieno augalo užtenka vienam asmeniui ir jo nereikia bijoti skabyti. Kuo labiau skabote, tuo greičiau auga. Vienas lapelis atitinka vieną cukraus šaukštelį. Naujovė ir garbanotas bazilikas. Žmonės šį augalą priėmė. Šeimai užtenka dviejų vazonėlių su šiuo augalu.

„Mėtų yra daug rūšių. Galite rinktis margalapę, kuri puošni, ne tokia aštri ir ji taip neplinta, kaip tradicinė. Parduodamos ir braškinės, šokoladinės mėtos. Jų indelis po 1,5 euro. Tačiau populiariausias šio sezono augalas – levandos. Jų reikia bent 5-10, kad darže atsiskleistų gėlių grožis. Jų indelis 1,5-2 eurai“, – aiškina medelyno atstovė.

Ji sako, kad šiemet per karantiną žmonės atrado augalus ir daržus. Pavyzdžiui, specialiuose maišuose balkonuose augina braškes. Susidomėjimas visais daigais kur kas didesnis. Populiarėja pakeliamos lysvės, kurios neverta sodinti didžiuosius augalus, ar agurkus neverta. Naudos iš jų nebus. Todėl sodina prieskoninius augalus ir braškes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)