Ji pradėjo nuo kelių daržovių, tačiau greitai jos užėmė visą balkoną: pomidorai, mini morkytės, mini agurkai, keturių rūšių čili pipirai, įvairios prieskoninės žolelės.

Jolita savo balkone derlių raško jau penktus metus. Be lietuviams įprastų daržovių ji užsiaugina braškių ir net persikų. Persikai auga antrus metus, ir pernai subrandino vieną vaisių. Ši veikla atsiperka – į parduotuvę reikia vaikščioti rečiau.

„Augalai reikalauja daugiau priežiūros. Karštą dieną negali išvažiuoti išvažiuoti, nes reikia laistyti“, – prisipažįsta Jolita.

Kita sodo daržininkystės mėgėja Evelina, kurios balkone puikiai veši braškės, moliūgai ir cukinijos, o šiemet ji nusprendė pamėginti auginti ir pacifloras. Ji įvardina ir pagrindinį priešą, su kuriuo reikia kovoti. Tai žvirbliai, kurie atskridę mėgina nulesti derlių bei ligos.

„Žinai kuo tręši ir kaip augini. Gali valgyti net neplautą uogą“, – sako Evelina.

Ekspertai žmonėms, kurie nori užsiimti balkonine daržininkyste, pirmiausia nustatyti, kiek į balkoną pateks saulės ir tik tada rinktis augalus. Pagrindinė balkonų daržininkų klaida – augalai perlaistomi.