Profesionalas siūlo neskubėti pirkti turguje parduodamų braškių ir kitų uogų daigų bei uogakrūmių.

„Pasodinti visada suspėsite, tačiau ar dabar sodindame spėsite nuimti derlių jau klausimas. Ką dar galima sodinti ir tikėtis uogų šiais metais neįsivaizduoju. Nebent avietes, tačiau ir tai pagrindinio derliaus reikia laukti tik kitais metais“, – aiškina sodininkas ir sako, kad nors braškes galima sodinti rudenį, kad derlių duotų kitais metais, tačiau tai rizikinga, nes niekas nežino, koks bus ruduo.

Jis pripažįsta, kad šiemet uogoms vystytis sąlygos nepalankios, nes naktys šaltos, dienos karštos.

„Pagrindinis dalykas, kurį reikia žinoti tiems, kurie tikisi gero derliaus, tai vanduo, kuris yra geriausią trąša. Laistymas pagrindinis gero derliaus šaltinis. Šiemet Žemaitijos kraštą Dievulis nuskriaudė. Mes mėnesį neturėjome lietaus, bet šiuolaikinės technologijos tokios, kad galima lieti bet kokius plotus, svarbu, kad būtų iš kur imti vandenį“, – paslaptį atskleidžia E. Šiudeikis.

Jis siūlo nenurašyti ir vazonuose parduodamų „pakabinamų“ braškių. Jos taip pat gali duoti gana didelį derlių. Svarbu, kad ūglys turėtų pakankamai žemių įsitvirtinti šaknims ir tinkamai laistyti. Rinktis reikėtų remontantines braškes, kurios derlių duoda iki pat šalnų.

„Nesigilinant į ypatingai tikslias profesionalias technologijas, kai tręšiama valandomis, keletą krūmelių galima auginti balkone ir kaimynas pavydės uogų“, – juokauja profesionalas ir sako, kad kai kurių veislių uogas reikia keisti kas du metai, tačiau įveisus tinkamai, galima derlių skinti penkerius metus. Žmonės taip elgiasi ir dėl to, kad įrengti uogynus brangu ir stengiamasi, kad investicijos atsipirktų.

„Braškė uoga, kuri kvepia. Jos nenukonkuruos nei sausmedis, nei šilauogė“, – tikina E. Šiudeikis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)