„Real Simple“ papasakojo, kokios gėlės nereikalauja daug priežiūros, o atrodo prabangiai.

Gerbera
Gerberos puikiai atrodo prie namo, jas taip pat galima skinti puokštėms ir merkti į vazas. Tai ištvermingi augalai, kurie žydi bet kokiu oru. Kai kurių rūšių gerberos gana kaprizingos, bet iš esmės tai tvirtos ir nereiklios gėlės.

Mandevila
Mandevilos geros tuo, kad jas galima pasodinti ir pamiršti. Jos nuolat žydi dailiais rožiniais, raudonais, violetiniais ir baltais žiedais, kurie labai patinka drugeliams. Mandevilos atsparios sausrai, lietui, o dar jas mėgsta elniai ir kiškiai. Jei turite pynučius, rinkitės vijoklines rūšis, o jei ne, geriau rinktis tokių rūšių mandevilas, kurios neužauga aukštesnės nei 40 cm.

Melsvė
Jei jūsų gėlyną supa medžiai, pasodinkite jame melsvių – tai tobulas pavėsį mėgstantis augalas. Melsvių būna šimtų įvairių atpalvių ir dydžių – telieka išsirinkti labiausiai tinkančius ir patinkančius augalus. Miniatiūrinės rūšys užauga iki dešimties centimetrų, o didelių rūšių melsvės gali siekti ir 180 cm aukštį. Melsvių atspalviai taip pat džiugina akį – nuo žydrų, žalių, iki salotinių, dažnai margintų baltomis ar auksinėmis dėmėmis.

Pentas
Pentai – tropiniai daugiamečiai augalai, kurie dėl ypatingos savo šaknų sistemos nenustoja žydėti, net jei lauke nuolat lyja. Rinkitės pentus, jei norite mėgautis žiedais net ir per karščius.

Kinrožė
Jei ieškote augalų su stambiais, išraiškingais žiedais, jūs juos radote. Rekomenduojame rinktis daugiametes kinrožes, žydinčias raudonais, rožiniais arba baltais žiedais. Kinrožėms labai patinka karštis, jos lengvai ištveria sausrą ir šlapią dirvą – tai tobulas augalas sausringai vasarai arba šeimininkams, kurie nuolat pamiršta palaistyti savo augalus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)