Daiguose yra baltymų, fosforo, kalio, magnio, kalcio, cinko, geležies ir kitų naudingų medžiagų, kurios leidžia sumažinti nuovargį ir pagerinti savijautą.

Daiginimas namuose

Sėklas galima daiginti net ir prastai apšviestoje ir šaltoje patalpoje. Sėklų būna pačių įvairiausių, todėl kiekvienas gali išsirinkti ir susidaiginti pagal savo skonį, pavyzdžiui, lęšių, kviečių, pipirnės arba spindulinių pupuolių.

Iš pradžių sėklas reikia kruopščiai nuplauti po tekančiu vandeniu, tada suberti į puodelį, užpilti šaltu vandeniu ir palaikyti taip kelias valandas. Kai sėklos išbrinks, jas reikia dar kartą perplauti ir suberti į lėkštę, uždengti drėgna marle. Kai kurias sėklas reikia retkarčiais perplauti, o marlę drėkinti kasdien. Kai sėklos sudygsta, galima jas su lėkšte laikyti šaldytuve. Daigus kasdien perplaukite ir laikykite popieriniame rankšluostyje.

Daiginti grūdai – naudingas vitaminų šaltinis visais metų laikais. Be to, tai natūralus ir lengvai įsisavinamas produktas. Todėl daiginti kviečiai plačiau naudojami gydomaisiais tikslais, jų nepakeis jokie cheminiai preparatai.

Daiginant kviečius svarbu laikytis keleto paprastų taisyklių, taip pasieksime didžiausią jų gydomąjį efektą, išnaudosime visas unikalias savybes.

Daiginimas – tai procesas, kai grūdai nuplaunami ir laikomi drėgnai reguliariai juos perplaunant vandeniu. Perkant kviečių grūdus reikia atkreipti dėmesį į jų išvaizdą. Jeigu tarp kviečių pastebime papilkėjusių, sugedusių, tokių grūdų geriau nepirkime. Kviečiai turi būti sunokę, pilni, sveiki, geros išvaizdos, neužteršti, nesergantys grybelinėmis ligomis. Labiausiai daiginimui tinka neseni grūdai.

Taip pat atkreipkite dėmesį, kad tai nebūtų sėkliniai grūdai. Sėkmingam daiginimui reikalinga šiluma, drėgmė, netiesioginė šviesa. Tiks šiek tiek užtamsinta vieta, kur oro temperatūra 22-24 laipsniai šilumos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)