Pavyzdžiui, susmulkinkite vieną lauro lapą ir vienos citrinos ar apelsino žievelę ir sumaišykite. Šiais milteliais valykite dantis.

Lauramedis ant palangės

Dabar lauramedžio sodinukų galima nusipirkti net ir prekybos centre, bet juos galite užsiauginti patys. Lauramedžiui patinka ryški šviesa ir vidutinė šiluma, nors jis gali ištverti ir iki +5 laipsnių Celsijaus temperatūrą. Vasarą šį augalą geriau išneškite į lauką, o rudenį po truputį pratinkite prie žemesnės temperatūros.

Augalas nereiklus, nereikalauja papildomo apšvietimo ir puikiai auga kambario sąlygomis. Žiemą geriau jaučiasi 15 laipsnių temperatūroje ir neperlaistomas.

Pirmus dvejus metus lauramedžio šaknų sistema vystosi ne itin intensyviai, todėl pakaks nedidelio vazono. Dirvožemio mišiniui reikės: sodo žemių (dvi dalys), lapų žemių (viena dalis), humuso (viena dalis), durpių (viena dalis), smėlio (viena dalis) ir būtinai įpilti šiek tiek pelenų.

Šis augalas gerai žinomas ne tik kulinarijoje, bet ir medicinoje. Eterinis jo aliejus pasižymi raminamuoju ir atpalaiduojamu poveikiu. Taip pat tai puikus antiseptikas, skatina tulžies išsiskyrimą ir ramina nervus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)