Svogūnų laiškuose daug vitaminų C, B, E ir PP, taip pat karotino, organinių rūgščių, eterinio aliejaus, makro ir mikroelementų. Jie puikiai stiprina imunitetą ir padeda kovoti su kvėpavimo takų ligomis.

Svogūnai ant palangės

Dažniausiai laiškai auginami svogūno galvą pamerkus į vandenį, prieš tai nupjovus viršutinę arba apatinę jos dalį. Galima pasodinti svogūną kibire, krepšelyje, vazonėlyje. Du trečdaliai augalo turi kyšoti iš žemės.

Sodinkite tokius svogūnus, kurių viršutinėje dalyje jau matyti besikalantys žali ūgliai – taip derliaus sulauksite daug greičiau.

Pasodinus, substratas turi visada būti drėgnas, iš sausos žemės svogūnams jokios naudos. Laistykite iš indo su purkštuku, kad drėgmė pasiskirstytų tolygiai. Jeigu talpą su pasodintais svogūnais laikysite tamsioje patalpoje, laiškai bus šviesūs, nestangrūs. Kuo šviesiau, tuo žalesni bus laiškai.

Turėkite kantrybės – laiškai pasirodys ne iš karto, bet prasikalę auga labai greitai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)