Mėtų arbata ramina, mažina vėmimą, pykinimą ir viduriavimą, taip pat padeda nuo streso, mažina raumenų skausmą. Mėtos pasižymi stipriu antibakteriniu poveikiu.

Mėtos ant palangės

Mėtas galima auginti ant palangės, bet tai laukinis augalas, todėl jums prireiks didelio vazono ar dėžės, kad šaknims užtektų vietos. Pasodinus mėtas į ankštą vazoną, jos greit nuvys.

Šį augalą galima užsiauginti iš sėklų, o atšilus orams persodinti į sodą ar daržą. Per vasarą mėtų užaugs tiek, kad galėsite prisidžiovinti jų žiemai. Mėtos žydi rožiniais žiedeliais. Jei norite išsaugoti lapų aromatą, žiedus reikia nuskabyti ar nukarpyti.

Pakanka nedidelio šakniastiebio gabalėlio, kad mėta greitai užaugtų. Šis augalas gerai toleruoja genėjimą. Ūglių viršūnes geriau nugnybti. Gerai auga lengvuose, maistinguose, drėgnuose dirvožemiuose. Žiemos metu reikia laistyti saikingai. Didžiausias eterinio aliejaus kiekis šioje mėtoje yra mažuose lapeliuose ir prieš žydėjimą. Ši mėta pasižymi švelniu aromatu – tai viso labo mėtos natų atspalvis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)