Pavasaris pakankamai šaltas, augalai dar nepradėjo aktyvios vegetacijos ir pats laikas „keisti jų gyvenamą vietą“.

„Pavasaris užsitęsė ir dabar palankus laikas persodinti bei genėti augalus. Galime formuoti gyvatvores, vaismedžius. Kol vidutinė paros temperatūra žemesnė nei šeši laipsniai šilumos, juos galime sėkmingai persodinti“, – aiškina G. Cijūnaitis.

Kai augalas iškasamas, žemė nuo jo šaknų nenukratoma. Geriau persodinti su tuo pačiu dirvožemiu, kuriame augo žemėje. Jei augalas išimamas iš vazono, patartina aštriu peiliuku iš šonų šiek tiek įpjauti šaknis, kad vegetacija būtų greitesnė.

„Jei krūmą galime sodinti šiek tiek giliau, tai persodinant medelį reikia atsiminti, kad negalime užkasti augimo kaklelio. Jis turi būti pasodintas tame pat gylyje, kaip ir augo“, – pataria profesionalas.

Persodinus gausiai paliejama, įkalamas kuolas ir augalas pririšamas, tačiau tręšiamas tik po dviejų savaičių.

Kalbant apie sodinimą, ruduo geriausias laikas uogakrūmiams, pavasaris vaismedžiams ir dekoratyviniams augalams. Šiuo metų laiku sodinamos obelys, trešnės, vyšnios.

Šiltesniam laikui patariama nukelti aktinidijų, vynuogių ir rožių sodinimas, nes dar neaišku koks bus balandis. Šie augalai auginami ar sandėliuojami šiltnamiuose ir jų vegetacija jau prasidėjusi. Šalnos, jei pasodinsime lauke, gali sustabdyti jų augimą mėnesiui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)