Pomidorų daiginimas kiaušinių lukštuose.

Kiaušinių viršų nuskelkite, kiaušinius sunaudokite omletui ar kitam patiekalui. Lukštų apačioje atsargiai padarykite skylutę. Į lukštus pridėkite žemių ir sustatykite juos į kiaušinių dėklą.

Kitas etapas – pomidorų sėklų paruošimas. Iš pomidoro išrinkite sėklas. Nebūtina atskirti kiekvieną sėklelę, tiesiog išimkite minkštimą ir tolygiai padalinkite į kiaušinių lukštus. Sėklas patogu dėlioti į lukštus arbatiniu šaukšteliu. Ant viršaus užberkite žemių.

Laistyti nebūtina, geriau drėkinkite, purkšdami vandenį iš butelio su purkštuku. Padėklą su kiaušinių lukštais pastatykite ant saulėtos palangės. Po trijų savaičių pasirodys daigai.

Metas perrinkti daigus – stiprius daigus persodinkite į vazonėlius. Jei nenorite nuimti lukšto, sutrupinkite, kad šaknų sistema galėtų netrukdoma augti. Vėl pastatykite vazonėlius ant palangės ir laukite kambarinių pomidorų derliaus. Arba galite pasodinti didesnius daigus į šiltnamį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)