Pasak „Delfi“ pašnekovės Liucijos Kunigiškytės, „Žalios stotelės“ sėklų skyriaus vedėja, kurią kalbina Kristina Pocytė, dabar tinkamas laikas sėti papriką, pomidorus. Bus užauginami daigai, kuriuos kovą perkelsime į šiltnamį.

Pačiame šiltnamyje kovo viduryje sėjame šalčiui atsparias daržoves, tokias kaip špinatai, salotas, lapinius garbanotus kopūstus.

Tam, kad sėkla sudygtų, temperatūra turi būti 20–22 laipsniai. Šviesa dygimui nebūtina, tačiau kai pasirodys lapeliai, reikės ir šviesos.

Pomidorai ir paprikos paprastai sudygsta, priklausomai nuo sąlygų, per 7–14 dienų. Per didelis uolumas laistant taip pat nepatartinas. Pasėlį reikia uždengti specialia plėvele ir vėdinti.

„Jei atsiras abejonė, ar sėkla nesupuvo, galima ją iškrapštyti ir pasižiūrėti, ar ji ne per minkšta, dar gyvybinga“, – rekomenduoja L. Kunigiškytė.

Atskira kalba apie namuose auginamus svogūnus, kurie auginami ant palangės. Į skystį pamerktas svogūnas paprastai skleidžia ir atitinkamą specifinį kvapą.

Jei nenorite kvapo, galima įsigyti specialių svogūnų ropelių (ne tų, kur valgome) jas pasodinti į žemę ir turėsite laiškų. Kvapo nebus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)