Pirmiausia laukas turėtų būti akėjamas, arba, jeigu reikia, lyginamas kartu su akėjimu, vėliau – kultivuojamas. SDI darbuotojai dirvos paruošimui prieš kopūstų daigų sodinimą rekomenduoja naudoti tikslaus gylio dirvos purenimo agregatus – vertikalių rotorių kultivatorių ar įvairių tipų sėklos guolio paruošimo agregatus, rašoma Valstybinės augalininkystės tarnybos rekomendacijose.

Dirvą siūloma purenti sekliai (iki 8–10 cm). Baltagūžiai kopūstai gausiai dera, kai dirvožemis patręštas organinėmis ir mineralinėmis trąšomis. Fosforo ir kalio trąšas reiktų įterpti rudenį (120 kg ha-1 P2O5 ir 160 kg ha-1 K2O), o azoto – išbarstyti pavasarį, pvz., ankstyviesiems kopūstams –120 kg ha-1. Pusę azoto normos reiktų išberti prieš sodinant, o kitą pusę – daigams prigijus arba formuojantis lapų skrotelei. Mokslininkai rekomenduoja tokius baltagūžių kopūstų sėjos ir daigų sodinimo į lauką laikus ir schemas:

Kopūstų sodinimas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)