Kadangi augalai augs namuose, galite juos sėti ir sodinti šiandien pat – daugumai pakaks net rudeninės saulės, žinoma, jei jūsų langai – į pietinę pusę, rašo "Delfi Dom Sad".

Avokadas

Viskas, ko reikia norint užsiauginti avokadą... yra kitas avokadas. Išimate iš minkštimo kaulą, praduriate tris skylutes, įsmeigiate į jas dantų krapštukus ir patalpinate kaulą į vandens stiklinę taip, kad jį iki pusės apsemtų vanduo. Kai pasirodys daigelis, pasodinkite į žemę ir pastatykite vazonėlį ten, kur daugiau saulės. Vazoną parinkite aukštą – avokadų šaknys ilgos.

Prieskoniai

Bazilikus, rozmarinus, mėtas, imbierą, cinamoną ir petražoles – visus juos galima užsiauginti namuose, tai padaryti nėra sudėtinga. Pakaks šiek tiek saulės ir vandens. Universalaus patarimo visiems prieskoniams nėra, bet panorėjus juos užauginti tikrai įmanoma.

Salotos

Dar vienas lengvai namuose užauginamas augalas – salotos. Reikės vazonėlio ir saulėtos palangės. Na ir salotų sėklų.

Česnakas

Iš vienos didelės česnako galvos galima išauginti daug česnakų. Išskirstykite ją į skilteles, jas susodinkite į žemę 1 cm gylyje, palikite tarp skiltelių tarpus. Česnakas gana neįnoringas augalas, atlaikys, jei kartais pamiršite palaistyti.

Pomidorai

Pomidorai kaprizingi – jiems reikia šilumos ir saulės, tad jei neturite šiltnamio, teks pasirūpinti dirbtiniu apšvietimu mažiausiai 12 val. per dieną. Vazonai pomidorams turi būti gana dideli, taip pat reikės kartelių, prie kurių rišite pomidorų daigus.

Citrinos

Mūsų krašte iš citrinmedžių užauga dailūs dekoratyviniai medeliai, kurie veda vaisius tik tada, jei gauna daug saulės.

Grybai

Grybus lengviausia išauginti specialiuose įrenginiuose grybų auginimui – juose sudaromos optimalios sąlygos jiems augti. O jei jūsų namuose tamsu ir drėgna, galite pamėginti užauginti grybieną. Tiesa, šis procesas bus ilgas ir nelengvas.

Saldžiosios paprikos

Ne visai tinkamas variantas butui, nes paprikoms reikia DAUG vietos ir daug žemės. Bet jei netyčia turite laisvą kambarį... Tik kambarys turi būti saulėtas.

Morkos

Morkos auga lengvai, jei tik yra vietos joms augti. Namuose užsiauginti morkų įmanoma – įsigykite 25 cm aukščio dėžių.

Ridikėliai

Ridikėliams reikia gana daug žemės, bet ne tiek į gylį, kiek į plotį. Taip pat reikia drėgmės ir šiek tiek saulės. Nepamirškite reguliariai jų laistyti.

Pupelės

Dar vienas neįnoringas augalas. Pupelėms užtenka 8 valandų saulės kasdien ir 20–25 cm aukščio dėžės.

Kopūstai

Kopūstai nelepūs, puikiai dera mūsų krašte ir praktiškai visada spėja užaugti. Viena bėda – jiems reikia nemažai vietos, netgi daugiau nei paprikoms. Jei, žinoma, norite užsiauginti daugiau nei vieną gūžę.

Svogūnų laiškai

Jų užsiauginti gali net vaikai. Nupjaukite apatinę baltą svogūno galvutės dalį, įstatykite į stiklinę su vandeniu, kad apsemtų dalį svogūno, ir laukite. Po savaitės ar dviejų nurinkite derlių, vėl pamerkite baltąją dalį į stiklinę, ir kartokite procedūrą, kol pabos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)