Svogūnų lukštai

Svogūnų lukštuose yra daug augalams naudingų medžiagų ir mikroelementų. Tokios trąšos tinka visiems kambariniams augalams, nes :
stiprina jų imunitetą;

skatina aktyvų augimą ir vystymąsi;

apsaugo nuo kenkėjų.

Lukštus galima tiesiog sudėti į gruntą arba iš jų pagaminti nuovirą. Šiam tikslui 50 g svogūno lukštų reikėtų sumaišyti su 2 l šilto vandens ir uždėjus ant silpnos ugnies šildyti iki užvirs. Tada reikia 10 min. virti ir palikti 3 val. prisitraukti. Perkoškite. Šiuo nuoviru augalus galima laistyti arba apipurkšti.

Arbatžolės

Tarp gėlių augintojų ši natūrali priemonė populiaresnė nei kavos tirščiai. Arbatžolės – universalios, jų pagrindu pagamintomis trąšomis galima tręšti visų rūšių kambarinius augalus. Tačiau berti arbatžolių tiesiai į vazoną nepatartina, nes jos pritrauks kenkėjus. Štai kaip jas galima naudoti:

Nuo panaudotų arbatos pakelių nuimami siūlai ir etiketės, o pakeliais 1-2 sluoksniais išklojamas vazono dugnas. Gauname kokybišką, maistingą drenažą.

10 valg. šaukštų panaudotų arbatžolių sukrečiame į vieno litro indą, užpilame šiltu vandeniu, kad apsemtų iki viršaus, sumaišome ir paliekame prisitraukti 4-5 val. Gautą skystį perkošiame ir juo laistome augalus.

Arbatžolėmis patręštų augalų rekomenduojama nelaistyti 2 dienas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)