Pardavėja sako, kad pirmiausia reikia apsispręsti kokios mėsos ieškome – su kaulu ar be. Pavyzdžiui, vienas iš galimų pasirinkimų išpjova.

„Išpjova tai pati minkščiausia gyvulio dalis ir tuo pačiu viena iš skaniausių. Ji puikiai tinka kepsniams ir didkepsniams, nes ji kepa greitai. Daug dėmesio jai skirti nereikia. Tiesiog galima greitai apkepti iš vienos ar kitos pusės. Orkaitėje užteks 10 min. Jei marinuosime, tiks rūgštesnis „kečupas“. Dar geriau iš vadinamų cukrinių jautienos kaulų virtas sultinys“, – sako Jevgenijus.

Keptuvėje užtenka pakepti minutę vieną pusė. Jei nori daugiau keptos, tiks dvi minutes.

Jis išdėsto ir kaip gaminamas toks padažas. Kaulai pakepinami orkaitėje, pakepinami salierai, morkos ir kartu ant mažos ugnies verdame labai ilgai. Galima virti iki dviejų parų. Gaminant padažą pridedame vyno, žolelių, pavyzdžiui, rozmarino, pomidorų pastos ir nugarinam iki tirštos konsistensijos. Prieš patiekiant galima įdėti sviesto gabalėlį.

Troškiniui imame kumpį, mentę. Tačiau reikia atminti, kad kepant mėsa iš pradžių traukiasi, tik po to „atsileidžia“. Tačiau jautienos negalima pertroškinti. Skirtingai nuo kiaulienos, ji taps gumine.

Kalbant apie troškinius, jautienos išpjovai užteks 40 min. kumpiui jau reikės 4 val.

Daugiau detalių apie mėsą videoreportaže.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)