Kaip rašoma portale „Tak prosto“, žiemą ant palangių galima auginti ne tik sodinukus, bet ir žalumynus savo racionui papildyti. Esant trumpoms dienoms, iš šakniavaisių išaugs svogūnų, petražolių, salierų ir burokėlių daigai. Jei daiginsite žalumynus iš sėklų (krapus, kalendrą, petražoles ir pan.), prireiks papildomo apšvietimo.

Sausį galima pasėti daugelio daržovių sėklas – pomidorų, paprikų, kopūstų, baklažanų, taip pat gėlių – petunijų, paprastųjų lobelijų, gvazdikėlių, eustomų, raktažolių.

Įsidėmėkite – daiginimui tinka vėlyvųjų rūšių daržovės, nes ankstyvos rūšys gali subrandinti derlių dar pavasarį, bet dėžėse ant palangės – maža vietos ir maistingų medžiagų, todėl derlius neatneš daug džiaugsmo. Be to, sodinukus bus suku persodinti, nes vaisius subrandinę augalai labai jautriai reaguoja į persodinimą.

Visas išvardintas gėles nebūtina daiginti vidury žiemos, kita vertus, jei norite džiaugtis jų žiedais pavasarį ir vasaros pradžioje, sausis – tinkamiausias mėnuo pasėti sėklas. Minėtos gėlės gana lėtai auga, kai kurioms subręsti prireiks trijų–keturių mėnesių, ir tik tada jos pražys. Pavyzdžiui, petunijos pražysta, praėjus 70–75 dienoms po pasodinimo, eustomos – praėjus 90–100 dienų po pasodinimo, lobelijos – praėjus 60– 80 dienų po pasodinimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)