Sandarioje taroje ar į foliją suvyniotą šviežią žuvį šaldytuve reikėtų laikyti ne ilgiau kaip 2–3 dienas ir ne aukštesnėje kaip +5 ºC temperatūroje. Paruoštus žuvies patiekalus taip pat būtina saugoti šaldytuve – nuo 0 iki +6 ºC temperatūroje. Pagamintų patiekalų nerekomenduojama saugoti ilgiau kaip 24 valandas, rašoma Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos pranešime.

Į šaldiklį rekomenduojama dėti išvalytą žuvį, ją laikyti šaldymui skirtoje sandarioje taroje – iki 4 mėn. (baltą žuvį) ir iki 2 mėn. (riebią žuvį). Šaldytuve esantys kiti patiekalai neprisigers žuvies kvapo, jeigu sandariai įvyniosite žuvį į maistinę plėvelę ar maišelį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)