Kaip ją paruošti, kad būtų ne tik sveika, bet ir naudinga žmogui, kalbamės su vieno garsiausių Vilniaus viešbučių šefu, profesionaliu virėju Jevgenijumi Volkovu.

„Triušiena populiarėja. Vis daugiau jaunų mamų ją perka savo vaikams. Tačiau kalbant apie paruošimą, visą triušį kepti sudėtinga. Jo visos dalys skirtingos ir jų kepimo laikas skiriasi. Jis geriau tinka troškiniams. Tik ją reikia nukaulinti“, – aiškina J. Volkovas ir pabrėžia, kad nereikia žavėtis prieskonių mišiniais.

Jei esate alergiškas, būtinai skaitykite sudėtį, venkite saliero ir panašių prieskonių, kurie gana stiprūs alergenai. Geriausia naudoti saugius prieskonius: druską, pipirus, aliejų.

„Paprasčiausias būdas – triušį supjaustyti gabaliukais, kurie telpa į puodą. Galima lengvai apkepti, kad ir tame pačiame puode. Dedame morkų, svogūnų – kam nesate alergiškas. Verdame bent porą valandų. Tada mėsa bus minkšta. Kalbant apie kepimą orkaitėje, jį bus sunku paruošti, kad būtų sultingas“, – subtilumus aiškina profesionalas.

Jis sako, kad turi dukrą, kuria dažnai ruošia triušieną. Kai vaikui nusibosta troškiniai, galima tiesiog nukaulinti, sumalti mėsą ir formuoti įprastus kotletus.

Jei norite sudėtingesnio troškinio, papildomai be morkų ir svogūnų dedame džiovintų vaisių – abrikosų ar obuolių. Galime troškinti su grietinėle. Nereikia bijoti saldžiarūgščio skonio.

Kokius papildomus ingridientus ir kaip naudoti triušienos troškiniuose, kad nustebintumėte šeimą ir svečius – videoreportaže.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)