„Vištos pasirinkimas priklauso nuo to, ką norime gaminti. Šventiniai stalui tinka kalakutas, žąsis, antis, tačiau mums vis tiek prieinamiausia mėsa vištiena. Ją renkantis būtina atkreipti dėmesį į išvaizdą – ji negali būti padžiūvusi, natūralios spalvos, ne melsva“, – aiškina Jevgenijus Volkovas.

Jis sako, kad vištą, skirtingai nuo kitų sparnuočių, galima pirkti netgi tos pačios dienos ryte. Tik iš karto reikia marinuoti, kad spėtų įsigerti skonis.

Marinavimas prasideda nuo paukščio perplovimo. Prieskoniai geriausia kapotas česnakas, čiobrelis, druska, pipirai. Jei norisi geltonumo ir įdomesnio skonio, dedame citrinžolę, ciberžolę.

„Jei norite įdaryti, galima kepti su kruopomis, obuoliais, grikiais. Orkaitėje višta 160–180 laipsnių temperatūroje kepama apie valandą. Kepti žemesnėje temperatūroje rekomenduojama, nes mėsa tada neperkepa. Tik pabaigoje patartina keletui minučių temperatūra padidinti, kad odelė apskrustų“, – aiškina virėjas.

Jei kepami ketvirčiai, viskas taip pat, tik kas 20 minučių juos reikia vartyti.

Apie geriausius garnyrus ir kaip juos paruošti (pavyzdžiui, kam prieš kepant apvirti bulves) videoreportaže.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)