Į pažeidimo vietas (net į nedidelius įtrūkimus) lengvai prasiskverbia ligas sukeliančios bakterijos, patogeniniai grybeliai ir vabzdžiai kenkėjai. Medis taip pat gali patirti nudegimus.

Ypač reikėtų saugoti jaunų medžių kamienus su plona žieve. Baltinti kamienus reikia sausu oru. Sodo prekių parduotuvėse būna ir paprastos kreidos, ir kalkių su vario sulfatu. Esant poreikiui, vasarį medžiai baltinami antrą kartą.

Medžių ir krūmų kamienų apsaugai nuo graužikų galima įsigyti specialių priemonių – vamzdžių ir tinklų, o galima tiesiog aprišti eglišakiais.

Tam, kad po puraus sniego sluoksniu aplink medžius neįsikurtų graužikai, sniegą reikia sutrypti, nes pelės iki medžio žievės dažniausiai prasibrauna būtent po sniegu. Galima įsigyti specialių priemonių, atbaidančių kiškius ir stirnas.

Gruodį, kai vaismedžių ūgliai jau gana subrendę, bet dar nepaliesti stiprių šalčių, galima prisipjauti auginių. Jie laikomi šaldytuve arba patalpoje, kurioje laikosi pastovi +1... +5 oC temperatūra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)