Tačiau šiaudai gali būti ir pavojingi, mat juos paprasta uždegti ir labai sunku gesinti. Į tai dėmesį atkreipė Kėdainių rajono meras Valentinas Tamulis, susikvietęs atsakingus pareigūnus ir nusprendęs išspręsti apleistų, pamirštų, niekam nereikalingų šiaudų problemą Kėdainių rajone.

Būtina spręsti

„Šiaudai yra tikrai opi problema Kėdainių rajone. Mūsų krašte yra kilęs ne vienas gaisras, kurį ugniagesiai malšino ne vieną ir ne dvi paras. Ir dega dažniausiai tie šiaudai, kurie yra supresuoti prieš daugybę metų, o dabar guli laukuose niekam nereikalingi. Tai – vienas žingsnis iki nelaimės. Mes susikvietėme seniūnus ir informuosime juos, kad jie spręstų šią problemą. Būtina išsiaiškinti viešose vietose paliktų šiaudų savininkus ir tuos šiaudus priversti išvežti, utilizuoti, kad jie nekeltų pavojaus kėdainiečiams“, – susitikimo su Kėdainių rajono seniūnais, priešgaisrinės tarnybos ir aplinkosaugos pareigūnais metu sakė V. Tamulis.

Pristatė situaciją

Susirinkimo metu seniūnai pristatė esamą situaciją Kėdainių rajone. Paaiškėjo, kad apleistų šiaudų problema egzistuoja trijose seniūnijose – Josvainių, Vilainių ir Krakių. Krakių seniūnijoje esantys apleisti šiaudai yra degę ilgiau nei savaitę laiko. O štai Vilainių seniūnijos Aristavos kaime, ties degaline, mero įsitikinimu, šiaudai labai gadina bendrą vaizdą, kuomet svečiai nuo Panevėžio važiuoja link Kėdainių. Apleistų šiaudų yra ir Josvainiuose. Dažniausiai jų savininkams jie yra nereikalingi ir seniai pamiršti, tad seniūnai turės priminti apie pareigą susitvarkyti.

„Įpareigoju seniūnus išsiaiškinti, kam tie šiaudai priklauso, ir juos pašalinti. Turime pašalinti ne tik bendrą rajoną vaizdą niokojančius, bet ir realią grėsmę keliančius apleistus šiaudus“, – pažymėjo rajono meras V. Tamulis.