Panagrinėkime, kokios degalų sąnaudos būdavo nurodomos techninėse automobilių charakteristikose ir kiek jie realiai sunaudodavo kuro, rašo zen.yandex.ru.

Pradėkime nuo sovietinių laikų klasikos – „VAZ-2101“. Primename, kad šį modelį pradėjo gaminti 1970 m. Jis padarė pradžią visai klasikos linijai, kuri užsibaigė „VAZ-2107“ modeliu. Gamintojas skelbė, kad šio automobilio degalų sąnaudos 8 l 100-ui kilometrų, eksploatuojant automobilį mišriu ciklu. Realios „VAZ-2101“sąnaudos mišriu ciklu buvo apie 10–11 l.

Kitas egzempliorius „Moskvič-408“. Pirmą šio automobilio modelį pagamino 1964 m., automobilis sparčiai išpopuliarėjo, nes jo išvaizda stipriai skyrėsi nuo pirmtakų. Pasak inžinierių, mašinos degalų sąnaudos mieste buvo 6,5 l, bet iš tiesų 100-ui km automobilis sunaudodavo 9 l degalų.

Legendinė „Volga GAZ-24“ – talpus, komfortiškas tų laikų automobilis, lyg specialiai sukurtas būti taksi. Pasak gamintojo, degalų sąnaudos – 10 l 100-kilometrų, o realybėje – apie 12,5 l sąnaudų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (226)