Jeigu ir prisieidavo važiuoti į degalinę, ypač išlaidauti vis tiek netekdavo, kadangi benzinas kainuodavo maždaug 90 kapeikų, ir tai ne litro, o dešimties litrų kaina, rašo zen.yandex.ru.

Aišku, prisiminus, keik daug prekių tuo metu buvo priskiriamos deficitinėms, nostalgija sovietmečiui kaipmat išsisklaido. Be to, degalų žemės ūkio technikai, šiaip ar taip, reikėdavo, o jie vis tiek kainuodavo, nors ir nedaug.

Dar gali kilti klausimas, kiek kuro išeikvodavo sovietinės transporto priemonės, pvz., traktoriai.

Pirmiausia galima aptarti Altajaus gamykloje kitados surinkinėtus traktorius T-4. Jie buvo gaminami nuo 1964 iki 1970 metų. Traktoriuose montuojamų variklių galingumas prilygo 130 AG, o valandą dirbdami jie sunaudodavo 24 litrų degalų. Beje, degalų bakas buvo 320 litrų talpos, o tai reiškia, kad traktorius galėjo gana ilgai be sustojimo dirbti.

Kiti, iš Minsko traktorių gamyklos išriedėję traktoriai MTZ-52 buvo pradėti gaminti 1962 metais. 1985-aisiais jų gamyba buvo nutraukta. MTZ-52 variklio galingumas – 55 AG, o degalų per valandą jis sunaudodavo 8 litrus. Bako talpa – 130 litrų.

Dar vienas traktorius, kurį norėtųsi aptarti, – gigantiškų matmenų T-150K. Šios markės technika nuo 1967 metų buvo gamina Charkovo traktorių gamykloje. Iš kitų panašių traktorių T-150K išsiskyrė didesniu našumu. Jo variklio galingumas – 165 AG, degalų išeiga – 28 litrai per valandą, o bako tūris – 375 litrai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (304)