Projektams iš Klimato kaitos programos rezervuota daugiau kaip 2,83 mln. eurų. Maksimali kompensacinė išmoka vienam projektui gali siekti 14 500 eurų.

Kaip numato programos priemonė, parama bus skiriama, jeigu projektas numato, kad po modernizavimo bus pasiekta ne mažesnė nei B namo energinio naudingumo klasė, o šiluminės energijos suvartojimo sąnaudos sumažės ne mažiau kaip 40 proc.

Projekto lėšomis gali būti finansuojami stogo šiltinimo su ar be stogo dangos keitimu, grindų šiltinimas, sienų ir cokolių šiltinimas, esamų langų bei durų keitimas, šilumogrąžos (rekuperacijos) sistemų įrengimas.

Šiomis priemonėmis siekiama sumažinti privačių namų šiluminės energijos suvartojimo sąnaudas, todėl gyvenamųjų namų rekonstrukcijos darbai ir jų metu padidėję pastatų plotai nėra tinkami finansuoti.

Atlikti modernizavimo darbai, pasiekti projekto tikslai ir tai įrodantys dokumentai turi būti pateikti ne vėliau kaip iki 2020 m. kovo 31 d.

Informaciją apie pateiktas paraiškas gyventojai gali rasti prisijungę prie APVIS sistemos: https://apvis.apva.lt/.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)