1. Paprastai taip nutinka, kai paprikos pertręšiamos. Ant vienos gerai patręšto augalo šakos gali užsimegzti iki dešimties žiedų, bet vaisius subrandins toli gražu ne visi jų. Paprastai žiedai ir mezginės nubyra augalus reguliariai tręšiant karvių arba vištų mėšlu. Paprikos nebenori dirbti pačios ir tiesiog nusimeta „papildomas burnas“.

Ką daryti? Situaciją ištaisyti padės 15 dienų badavimas. Tai yra, pusę mėnesio niekuo papildomai netręškite augalų, tik laistykite kaip įprasta.

2. Nenuskabius pirmųjų paprikos žiedų, vėliau jie gali nubyrėti patys. Nuskabydami pirmuosius žiedus, stimuliuojame šaknų augimą, reiškia, stipriname ir patį krūmą. Jei šaknys bus stiprios, ateityje maisto užteks visiems užsimezgusiems žiedams.

3. Žiedai dažnai nubyra dėl to, kad niekas jų neapdulkina. Reikėtų šalia susodinti kelių rūšių paprikas. Sėkloms tokie sodiniai netinka, bet derlius bus daug gausesnis, nei sodinant vienos rūšies augalus.

Ką daryti?

Vėdinkite šiltnamius ir pamėginkite patys apdulkinti augalus.

4. Paprikos labai kaprizingos. Jos gali numesti žiedus dėl staigių dienos ir nakties temperatūrų svyravimų. Nors paprikos yra šilumamėgės, jos nepakenčia kaitros – joms labiau patinka vėsus oras.
Ką daryti? Patręškite šaknis fosforo ir kalio trąšomis arba tiesiog pelenais.

5. Jei paprikas per vėlai pasodinote į atvirą gruntą, žiedai gali nubyrėti dėl to, kad vazone trūksta žemių arba drėgmės.

Ką daryti? Persodinkite papriką į didesnį vazoną arba (dar geriau) – į atvirą gruntą. Reguliariai laistykite, nelaukdami, kol žemė perdžius. Dirvos drėgnumą galima patikrinti mediniu pagaliuku arba dantų krapštuku: jei įkišus į žemę jis ištraukiamas sausas, būtina palaistyti. Laistyti geriau ryte, iki 11 val., kambario temperatūros vandeniu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)