„Sode vilkūglius reikėjo išlaužyti gegužės pabaigoje arba birželį. Dabar juos galima nebent atsargiai karpyti, nes jie jau sumedėję“, – pasakoja ekspertas.

Kalbant apie vaiskrūmius dabar reikia skinti uogas. Ankstyvas avietes dabar reikia nuskinti ir pjauti tėvinius augalus. Juos palikus bus tik platinamos ligos. Tačiau kalbu apie vasarines avietes, kurios dera ant antramečių stiebų, o ne remontantines.

„Žmogus kartais skundžiasi, kad nuolat pjauna stiebus ir jau penkerius metus neturi derliaus. Jis tiesiog sumaišo aviečių veisles ir pjauna stiebus, ant kurių turi augti vaisiai“, – aiškina ekspertas.

Serbentus ir agrastus reikia palikti ramybėje.

Šilauoges ir kitas uogas tręšti ir naudoti chemikalus negalima, nes brandinamas derlius – vystosi vaisiai.

„Trąšos ir mineralai jau turėjo būti atiduoti. Jei dabar patręšite sodą, daug augalų žiemą greičiausiai iššals, nes iki šalčių nenustos augti. Lietuva toks kraštas, kuriame yra ne tik vasara, bet ir žiema“, – dėsto mokslininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)