Informaciją apie juridinio asmens teisinę formą ir teisinį statusą rasite čia. Jei atsakymas yra „teisinis statusas neįregistruotas“, vadinasi, jog juridinis asmuo nėra bankrutavęs, likviduojamas, reorganizuojamas, jam neiškelta bankroto byla. Informaciją taip pat galima gauti ir paskambinus telefonu (8 5) 268 8262, rašoma Žemės ūkio ministerijos pranešime.

Informaciją apie įmonės skolą SODRAI ar skolos sumą, kurios mokėjimas yra atidėtas, rasite čia.

Čia galite patikrinti, ar įmonė, kuriai parduodate produkciją atitinka minimalius mokesčių mokėtojo kriterijus: t. y. per trejus metus iki vertinimo nebuvo skirta bauda už pajamų neįtraukimą į apskaitą ar pan. ir dėl bent vieno iš šių nusižengimų nebuvo apskaičiuota daugiau nei 15 tūkst. Eur. mokesčių, per tą patį laikotarpį nebuvo bausta už nelegalų darbą, įmonė ar jos vadovas nebuvo nuteistas už sukčiavimą.

Jei minėti pažeidimai yra įsiteisėję, nuo jų įsiteisėjimo mokesčių mokėtojas tampa neatitinkančiu minimalių patikimo mokesčių mokėtojo kriterijų 3 metams. Jei įmonei per metus iki vertinimo buvo paskirta 1500 Eur ar didesnė bauda už tam tikrus administracinius nusižengimus ar buvo paskirta bauda už pakartotinai padarytą nusižengimą, ji tampa neatitinkančiu minimalių patikimo mokesčių mokėtojo kriterijų 1 metams.

Jeigu įmonė neatsiskaito už produkciją, o ūkininkas, negavęs pajamų, turi susimokėti mokesčius, tokiais atvejais ūkininkai gali naudotis numatyta PVM įstatymo 14 str. 9 dalyje numatyta spec. apmokestinimo momento galimybe, t.y. PVM mokėti tik tada, kai su jais yra atsiskaitoma. Šis mokesčių mokėjimo modelis galioja visiems sudaromiems žemės ūkio produkcijos pardavimo sandoriams. Ūkininkai, norėdami taikyti tokį specialų apmokestinimo momentą, turi kreiptis į VMI su prašymu.

Kai produkcijos supirkėjai neatsiskaito, ir nebuvo pasinaudota aukščiau nurodyta galimybe, galima vadovautis PVM įstatymo 89-1 str. nuostatomis, kurios numato galimybę tikslinti mokėtiną į biudžetą PVM sumą dėl beviltiškų skolų. Tačiau tai vis tiek reiškia, jog prieš tai ūkininkas turės sumokėti pirkėjo jam nesumokėtą PVM į biudžetą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją