Skubėkite naikinti kenkėjus

Laiko ratas sukasi nesustodamas, todėl ir žmogaus darbams nėra galo. Žemės palydovo padėtis danguje turi reikšmės ne tik sėjai, bet ir daugelio kitų, ypač su žemė susijusių mūsų darbų rezultatams, todėl pravartu žinoti, kada geriausia kokios veiklos imtis.

Profesionali astrologė L. Banaitienė sako, kad iki birželio 10 d. yra pats geriausias laikas varyti iš daržų kenkėjus – amarams ir vabalams naikinti padės ne tik cheminės priemonės. Kai mėnulis Jaunatyje, taip pat gerai veikia ir natūralios priemonės, todėl galima išbandyti liaudiškus metodus.

Per Jaunatį tinkamiausias laikas ir piktžolėms naikinti, todėl iki birželio 10 d. reikėtų nuravėti visas lysves ir gėlių darželius. Išrautos piktžolės iš šaknų liekanų nebeataugs, nes dabar jų gyvybinės galios silpniausios.

Jei matote būtinybę persodinti kambarines gėles, L. Banaitienė tvirtina, kad geriausiai tą būtų daryti birželio 8 ir 9 dienomis.

Vaistažolėms rinkti - Joninių laikas

Regis, dar visai neseniai į dirvą bėrėme sėklas, o dabar jau skiname salotas, agurkėlius ir svogūnų laiškus, rauname krapus, kasame ankstyvąsias bulves. Tai, ko nesuvalgome, kaupiame šaldikliuose, raugiame ir marinuojame. Ar derliaus konservavome sėkmė irgi priklauso nuo Mėnulio padėties?

„Jei daržovės skirtos dabar valgyti, laukti pilnėjančio mėnulio nereikia, bet jei planuojama kaupti žiemos atsargas, tai geriausia būtų palaukti birželio 11 d., kai stos priešpilnis. Labai skanūs bus iki birželio 17 d. užraugti kopūstai, o vaisius įvairiais būdais konservuoti patarčiau nuo birželio 19 d. iki 24 d.“– tvirtina L. Banaitienė.

Renkantys vaistažoles turėtų gerai padirbėti birželio 22 – 25 dienomis, kai stipriausiai reikšis vaisingosios augalų savybės. Tai tinkamiausias laikas skinti ir džiovinti augalus arbatoms.

Pasak astrologės, prieskoniniams augalams ir vienmetėms gėlėms sodinti pats geriausias laikas yra Mėnuliui pradedant pilnėti, tad kas dar nespėjo žiedais papuošti namų ar sutvarkyti artimųjų kapų, tą galės padaryti birželio 11 – 17 dienomis.

Šiuo metu, pasak astrologės, labai svarbu kartą per savaitę gausiai palaistyti bijūnus.

Kad džiugintų antras derlius

Ankstyvas pavasaris užprogramavo galimybę užsiauginti antrą derlių. Lysvėse jau liko tuščios vietos, todėl laikas vėl ruošti žemę.

Birželį antram derliui sėjami agurkai, salotos, špinatai, mėnesio pabaigoje rudeniniam pražydinimui verta pasisėti našlaičių. Pasak profesionalios astrologės L. Banaitienės, sėjai labiausiai tinka laikas nuo birželio 11 d. iki 14 d.

O štai bulvių sodinti nereikėtų skubėti. „Bulves geriausia sodinti per pilnatį arba dylant Mėnuliui, o šį mėnesį tam geriausios dienos yra birželio 22-oji ir birželio 27 – 29 d.“,- teigia L. Banaitienė.

Tuo pat metu, birželio 27 – 30 d., rekomenduojama sėti žiemines morkas, burokėlius ir visas kitas šakniavaisines daržoves. Delčioje palanku genėti vaiskrūmius – tuo reikėtų užsiimti birželio 27 – 30 d.

Tręšimui – skirtingas laikas

Visiems augalams reikia maisto medžiagų, todėl intensyviuoju augimo laikotarpiu juos būtina patręšti. Profesionalios astrologės patirtis sako, jog norint neleisti pinigų vėjais, reikia atsižvelgti į du dalykus: Mėnulio padėtį ir trąšų sudėtį.

Mineralines trąšas augalai geriausiai įsisavina per pilnatį, todėl tręšti patariama birželio 20 – 24 d. O organinėms trąšoms pasisavinti labiausiai tinka dylantis mėnulis, todėl rekomenduojama palaukti birželio 27 – 29 d.

Tačiau jei jūsų augalams trūksta fosforo, dėl ko pomidorų lapai tampa blankiai žali, o stiebai mėlynuoja, gelbėti juos galite jau birželio 12 – 17 d. Per Priešpilnį fosforu praturtintos trąšos suveiks geriausiai.

Birželio pabaigoje L. Banaitienė rekomenduoja ruošti dirvą braškėms sodinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)