Vienas populiariausių sodinukų – valgomasis sausmedis, pati
ankstyviausia uoga.

„Tradiciškai perka obelis, kriaušes, vyšnaites, kitus
kaulavaisius. Tačiau žmonės jau atsikando žemaūgių ir populiarėja
vidutiniai poskiepiai. Pirkėjai ieško senųjų lietuviškų obuolių
veislių, tokių kaip „Auksis“, „Ananasinis“, „Beržininkų
ananasinis“, – pasakoja Elena.

Toliau tęsiasi šilauogių bumas, tačiau ateina ir nauja mada –
pernai ypatingai išpopuliarėjo gervuogės, kurios, prognozuojama,
bus mėgiamos ir šiemet.

Žmonės renkasi ir gana egzotiškus augalus, tokius kaip
nykštukiniai persikai, abrikosai, nektarinai. Juos sodina į vazonus
ir augina terasose, balkonuose. Žiemai įnešami į patalpą.

Kainos panašios kaip pernai. Vieni brangiausių augalų,
pavyzdžiui, skiepytas koloninis ąžuolas, kainuojantis 30 eurų.
Obelaitės 7–8 eurai, vyšnios 8, trešnės, persikai,
abrikosai 9. Avietės 1–3 eruai. Sausmedžiai 9, kaip ir šilauogės.
Priklauso nuo to, kiek metų sodinukui.

„Matome, kad pas mus ateina daug žmonių, gyvenančių
daugiabučiuose. Jie perka vaiskrūmius, pavyzdžiui, serbentus, ir
juos sodina prie namų“, – sako Elena.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)