Sausio 17 diena, 2 laipsniai šilumos, vėluoja, lyja. Tačau šiltesnės dienos apžiūrėti bites nei sinoptikai, nei čiukčių šamanai – nežada.

Žiemoti išėjo 12 šeimų, 12 šeimų ir radau (kur jos dings, kur ras gražesnį už mane, ane?)

Prisigaminau Kandi tešlos, tai reikia gi ją kam nors sumaitinti (nei šuo, nei katė – neėda).

Pas mane „BeeBox“ sistema. Visos šeimos vienodose nameliuose:
Dugnas;
Tuščias 145 korpusas;
Lizdas 10 rėmų 145 korpuse;
Lizdas 10 rėmų 145 korpuse;
Organinio stiklo / storo plastiko lubos;
Stogas su nedidele įduba kandi tešlai per vidurį.

Pernai, duodamas kandi dėjau tuščią korpusą, tada kandi, tada pagalvę, tada stogą. Bet pernai buvo mažiau šeimų. O šiemet – iš kur man tų pagalvių gauti... Aš aplamai ant svetimų pagalvių miegoti linkęs, tai nei perku, nei jas kaupiu...

Taigi – rankų miklumo pagalba nuimu plastiką, tiesiu polietileną, įpjaunu per vidurį kryžių, atlenkiu kampukus, dedu kandi blyną, prispaudžiu stogu.

Jei kamuolys centre – viskas gaunasi puikiai. Jei šone – tada nelabai patogu, nes įduba stoge nėra visame plote, jis labiau centre, ir blyną neišeina padėti mergoms ant galvų. Na bet jos pačios kaltos, ko ten į kairę ar į dešinę eina?

Dabar apie šeimas, rases, jų skirtumus.

Dvi šeimos Karnika. Abi – kažkur žemai žemai. Stiklas stipriai aprasojęs – reiškia yra, gyvos, sveikos. Vieną kitą bitę tamsoje lyg įžiūrėjau, bet jos dar žemai, žemai... Pavasaris joms dar negreitai, o ir kandi jos ras kada nors po mėnesio. Visgi uždėjau, peržegnojau starovieriškai (taip mokate?), ir palikau ramybėje. Maisto daug, o damos kūdinasi, tai nuo bado nepamirs.

Devynios šeimos italių. Tos biškį karštesnės, nors dar kamuolyje – tačiau visi kamuoliai viršuje, ir dalis bičių jau vaikštinėja po „stikliuką“. Mane pamačiusios ūžia, zyzia, kažką man ten pasakoja, tipo „privet bachūras, kur tiek laiko buvai pradingęs? Duok čia pastas, pestas ir paninis“. Aš tų nesąmonių neturėjau, ale daviau joms savo tešlos blyną... Skundų knygos neprašė.

Na ir viena šeima... Stogą nukėlęs vos kalto neprarijau... Och tu kubiliaus reforma! Didelis gražus kamuolys pačiame viršuje JUODŲ BIČIŲ! Taip taip, tų pačių, kurios jau treti metai iš manęs tyčiojasi! Ignoruoja net tai, kad pernai buvo METAI BE PATYČIŲ! Šitos „padlos“ man jau nesuskaičiuojamą kiekį motinų sunaudojo. Lietuviai taip gerai ES lėšų neįsisavina kaip šitos kaimietės – VERSACE MOTINAS. Ir kas svarbiausiai – tiesiai man taip į akis „naglai“ žiūri, ir sako: KURCURKUSBLE?

Kandi padaviau, uždariau...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)