Iki absoliutaus Lietuvos rekordo trūko 100 gramų.

Tai vienas didžiausių šių vaisių Lietuvoje šį sezoną. Moteris pastebi, kad dėl palankių klimatinių sąlygų šiemet visi pomidorai didesni nei paprastai. Tačiau ji negali pasakyti, kokios veislės šis gigantas – sėklas renka pati ir dalinasi su draugėmis.

R. Navickienė sako, kad kažkokios ypatingesnės priežiūros šiais metais pomidorams neskyrė. Kompleksinėmis trąšomis liejo tik daigelius, o jau paaugusius tręšė organinėmis trąšomis.

„Pati „pasigaminau“ išrūgusių dilgynių skysčio, kuriuo vieną kartą paliejau pomidorus. Kad išlaikyti šiltnamyje drėgmę ir suteikti augalams naudingų maisto medžiagų, nuo vidurvasario apklojau šiltnamio žemę sode nupjauta žole. Pomidorus kas savaitę laistydavau saulėje pašilusiu vandeniu (per karščius gal ir dažniau) – vienam pomidorui kibiras vandens. Išskirtinių auginimo pokyčių kitam sezonui neplanuojame, specialiai rekordo nesiekiame, bet jei vėl pasisektų užauginti gigantą – mielai pasidalintume," – paslaptimis dalinasi moteris.

Jos pomidoras kiek didesnis už kitą gigantą, šiemet išaugintą Trakų raj. Vladimiras Lenskij, gyvenantis Valų kaime, gyvenantis žmogus sako, kad augindamas savo gigantą taip pat nesiėmė jokių specifinių veiksmų, jo kaip nors ypatingai netręšė ir nepuoselėjo. Gigantas, kaip teigia šeimininkai, sveria 1349 gr.

„Net nesitikėjom, kad toks išaugs. Įvairias daržoves sau, ne pardavimui, auginame keliolika metų. Tiesiog iš kaimynės pirkome daigus ir pasodinome į šiltnamį“, – prisimena Vladimiras. Jie pasirinko Kijevlianka veislę.

Wikipedia duomenimis, Lietuvoje patys didžiausi išauginti pomidorai:

1,57 kg – Pagal Lietuvos rekordų registravimo agentūrą „Factum“, 1993 m. tiek sveriantį pomidorą užaugino Vilkaviškyje gyvenantys Vanda ir Rimas Unguraičiai. Iki šiol tai didžiausias išaugintas pomidoras Lietuvoje.

1,2 kg sveriantis pomidoras 2005 metais buvo užaugintas Lazdijų rajone.

1,130 kg svorio pomidoras buvo užaugintas 2012 metais.

Didžiausias pasaulyje išaugintas pomidoras buvo užregistruotas Kinijoje, jis svėrė 15,6 kg.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)