Kam mielėmis tręšti agurkus ir pomidorus

Mielių trąšos turi daug privalumų, o jei trąšos naudojamos pagal visas taisykles, jų poveikis bus itin akivaizdus. Trąšų su mielėmis nauda įvairialypė:

jos kompensuoja įvairių amino rūgščių ir mikroelementų trūkumą;
tai ekologiškos trąšos ir daržoves galima valgyti nepriklausomai nuo tręšimo laiko;

tokios trąšos gerina dirvožemio mikroflorą;

šias trąšas galima naudoti visuose augalo vystymosi etapuose.

Mielių trąšos agurkams ir pomidorams: receptas ir proporcijos

Egzistuoja daug mielių trąšų receptų, į kurių sudėtį įeina ne vien mielės, bet ir kiti priedai. Pačioms paprasčiausioms trąšoms paruošti reikia du nedidelius briketus suspaustų mielių užpilti litru vandens, o paskui gautą koncentratą ištirpinti kibire vandens. Tokio tirpalo kiekio pakaks dešimčiai sodinukų patręšti.

Jeigu norite pagaminti maistingesnes trąšas, nedidelį pakelį mielių (100 gramų) užpilkite penkiais litrais piktžolių užpilo (pusę kibiro žolės reikia iki viršaus užpilti vandeniu ir parą palikti), įmeskite 100-150 gramų ruginės duonos ir palikite trims paroms. Tokį koncentratą prieš laistymą būtina atskiesti vandeniu (santykis vienas prie penkių).

Jeigu neturite laiko ilgai laikyti mielių trąšų, galite pasinaudoti greitu jų paruošimo būdu: paimkite 15 gramų sausų mielių (du standartiniai pakeliai po 7-8 gramus) ir tris valgomuosius šaukštus cukraus, šiuos ingredientus suberkite į dešimties litrų kibirą su vandeniu ir palikite valandai šilumoje. Praėjus šiam laikui gautu tirpalu augalus jau galima tręšti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)