O juk galima lepintis šiuo maistingu švelnaus skonio produktu nuo birželio iki spalio mėnesio, rašo portalas.

Organizuoti žiedinių kopūstų auginimo konvejerį visiškai nesudėtinga. Tam reikia įsigyti skirtingu metu derlių duodančių rūšių ir hibridų sėklų. Svarbu, kad žiedinių kopūstų sėklos pasižymėtų puikiomis savybėmis.

Taigi, žiedinius kopūstus įprasta auginti sodinukais, nes auga jie gana ilgai, nuo 80 ir daugiau dienų. Jeigu pasėsite labai ankstyvų rūšių sėklas antroje kovo pusėje, paskui 30-45 dienų sodinukus balandžio pabaigoje ar gegužės pradžioje persodinsite į gruntą po danga, tai pirmasis žiedinių kopūstų derlius jus nudžiugins birželio pradžioje.

Antruoju derliumi reikia pradėti užsiimti pirmoje balandžio pusėje. Tam taip pat prireiks ankstyvų (ar vidutinių) rūšių ar hibridų sėklų.

Sodinukus geriausia auginti šiltnamyje. Ūgtelėję sodinukai į gruntą persodinami gegužės pabaigoje. Šis derlius subręs liepos viduryje.

Trečias, vasaros-rudens derlius jus džiugins rugpjūtį, per patį atsargų žiemai ruošimo įkarštį. Tam sėklas reikia pasėti balandžio pabaigoje – gegužės viduryje, o 25-30 dienų sodinukus į lysves „perkraustyti“ birželio viduryje. Tam tinka vidutinio ankstumo ir vidutinės brandos rūšys. Jeigu renkatės vidutinio vėlyvumo rūšis, derlius nuimamas vėliau, rugsėjį ir spalio pradžioje.

Be teisingai parinktų rūšių ir sėklų sėjimo skirtingu laikotarpiu, svarbus veiksnys yra stiprių ir gyvybingų sodinukų išauginimas bei šios kultūros auginimo taisyklių paisymas.