Tereikia žinoti, ką ir kaip naudoti.

Pavyzdžiui, kalio permanganatą ir aktyvintą anglį galima naudoti dalijant ir apdorojant svogūninius ir gumbiasvogūnius augalus.

Briliantinė žaluma

Briliantine žaluma galima tepti šakų nupjovimo vietas, kai genėjami krūmai ar medžiai.

Vandenilio peroksidas

Šis vaistas gali pasitarnauti kaip antiseptikas – jį, kaip ir kalio permanganatą, galima naudoti dirvožemiui (ir pačiai sėklai) prieš sėją išvalyti. Be to, vandenilio peroksidas padeda augalams susirgus grybelinėmis ligomis – slopina patogenininę florą. Juo galima purkšti pažeistus lapus. Tam reikia dešimtyje litrų vandens ištirpinti vieną valgomąjį šaukštą peroksido.

Jodas

Jodas stiprina augalų imunitetą, todėl jis naudojamas ne tik kenkėjams atbaidyti, bet ir sveikiems augalams sustiprinti.

Boro rūgštis

Augalai taip pat gali kentėti dėl magnio, sieros, jodo, mangano ar boro stygiaus, ypač jeigu jie auga lengvame smėlyje ar durpėse. Jeigu jiems trūksta boro, gali pradėti kristi žiedai ir nesimegzti vaisiai. Todėl prieš braškių ir aviečių žydėjimą augalai purškiami boro rūgšties tirpalu. Jam pagaminti du gramai boro rūgšties pilama į dešimt litrų vandens.

Magnio sulfatas

Jeigu stinga magnio, galima pasinaudoti magnio sulfatu (30 gramų vienam kvadratiniam metrui dirvožemio).
Taip pat reikia nepamiršti, kad augalams kenkia ne tik naudingų mikroelementų trūkumas, bet ir perteklius, todėl juos naudokite atsargiai ir nedideliais kiekiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)