Jei esate baklažanų mėgėjai ir trokštate derliumi pasidžiaugti kuo anksčiau, žvalgykite ankstyvųjų rūšių, o sėdami sėklas atsižvelkite į štai šiuos veiksnius:

į gruntą keliamų sodinukų amžius turi siekti 70-80 dienų;

sėklų sudygimas vidutiniškai trunka 12-17 dienų;

sodinukai į nuolatinę vietą sodinami tada, kai aplinkos temperatūra siekia 18 laipsnių ir daugiau.

Atsižvelgiant į visa tai galima daryti išvadą: jei gyvenamajame regione šalnų pavojus paprastai išnyksta gegužės mėn. pabaigoje ir tik tada galima tikėtis baklažanams sodinti palankios temperatūros, turėtumėte sėklas sėti tada, kai iki numatomos baklažanų perkėlimo į gruntą datos lieka 90-100 dienų.

Naudinga pažvelgus į Mėnulio kalendorių sėjos imtis vieną iš palankiausių dienų. Kadangi valgoma antžeminė baklažanų dalis, šiuos augalus patartina sodinti Mėnulio augimo periodu. 2018-aisiais labiausiai tinkami štai šie laikotarpiai:

vasario 17-28 d.;

kovo 1 ir 18-30 d.;

balandžio 17-29 d.

Dar vertėtų akcentuoti, kad baklažanai mėgsta šviesą net labiau nei pomidorai ar paprikos. Taigi jei sėja vykdoma vasario mėn. ar kovo mėn. pradžioje, kai šviesusis paros metas trumpas ir tesiekia 9-11 val., būtina sodinukus aprūpinti papildomu apšvietimu. Tik tokiu atveju daigai nežus vos tik pasirodę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)