Orus stebiu keletą dešimtmečių, matau ir pokyčius gamtoje. Didžiulę įtaką, gamtos pokyčiams daro, per didelė cheminė tarša. Žemės ūkyje, pramonėje ir žmonių buityje perteklinai naudojama, ir daugelio valstybių vykdoma politika. Todėl gamta ir orai keičiasi ir ne į gerą. Liūtys, sausros ir kilos stichijos. Kurios turi savo pasekmes.

Jeigu paskaičiuotume kiek naudos duoda perteklinis chemijos naudojimas, žemės ūkyje, pramonėje ir buityje ir kiek nuostolių atneša dėl tos perteklinės chemijos, kuri patenka į gamtą. Ir dėl to išsibalansave orai bei visa gamta. Jau nekalbant apie žmonių gyvybes, sveikatą, kurią veikia ne tik orai, bet ir su oru, maistu bei rūbais gaunama chemija. Žinau, kad bendrai žmonės ir valstybės patiria daugiau nuostolių nei gauna naudos. Politika ir interesai bei pasirinkimai. Lemia tai kaip toliau gyvensim ir kokie orai bus.

Mindaugas Filipavičius

Kokie orai mūsų laukia šį pavasarį?

Praeityje prognozavau tas dvi iš eilės lietingas vasaras ir iškart dar dvi vasaras sausros. Jei pamenate tokias. Ūkininkai per vieną jų net manė, kad derlius dėl lietaus, laukuose liks. Bet gamta pasigailėjo ir leido nusiimti derlių. O per sausras ūkininkai nuostolius skaičiavo. Kaip ūkininkai ir kiti žmonės sako. Orų paveikti negali. Tai nuo jų nepriklauso. Tačiau iš tiesų dalinai priklauso tiek nuo ūkininkų, tiek nuo žmonių ir ypač nuo politikų priimamų sprendimų gamtos atžvilgiu. Jeigu suprastų, kad pakoregavus elgesį, pasirinkimus ir ypač politiką. Iškarto pagerėtu orai, žmonių savijauta ir sveikata bei bendra finansinė padėtis. Tiek ūkininkų, tiek žmonių, tiek valstybės.

Perskaitę, sužinojote prastų orų pagrindines priežastis. Dabar apie prognozes. Orai ir toliau bus palyginus vėsūs ir apsiniaukę su šiek tiek lietaus. Iki gegužės vidurio. Nuo gegužės vidurio atšils, bet bus apsiniaukę ir sulauksime lietaus. O vidurvasaris priklausys nuo to ar kažkas bus daroma, kad mažinti cheminę gamtos taršą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)