Arbūzų augintojai Sandrai Bieliauskienei užderėjo apie 200 šių vaisių ir juos iš lauko išgabenti buvo gana sudėtinga. Dabar moteriai galvos skausmas, kur dėti šį derlių, nes jo tiesiog per daug, kad suvalgytų šeima.

Dalį pavyko išdalinti. Kitus gabens į mugę ir mėgins parduoti, nors už kiek pardavinės lietuviškus arbūzus dar nežino.

Kaimo bibliotekininkė juos augino be specifinių žinių, mėgėjiškai. Nežino nei veislių, nei pavadinimų. Iš pradžių daigus laikė šiltnamyje, vėliau lauke po plėvele. Nelaistė ir neravėjo. Derlius buvo nelauktas.

Tik kaimynams, kurie taip pat mėgino auginti arbūzus, taip nepasisekė – užaugo vos keli. Tačiau jie žada nesustoti ir kitais metais plantaciją plės.

Patys vaisiai saldūs ir sultingi. Nuskynus juos galima valgyti iki trijų mėnesių.