Plačiau apie jos daržą žiūrėkite video reportaže.

„Mano balkone šįmet – eksperimentų metas, nes auginu nemažai čili pipirų, pažiūrėsim, kas iš to išeis. Tai aštriausieji: 'Carolina Reaper', 'Jolokia' ir 'Scorpion'. Jau noksta 'Topik' ir 'Cayenne', tuoj noks ir jalapenai, dar nesunokusiomis paprikomis aplipęs 'Lombard' krūmas – bus saldžios nedidelės paprikos“, – apie savo mini daržą balkone pasakoja K. Pocytė.

Laidų vedėja šypsosi, kad kartais ją nustebina ir dovanos: „Iš pernai dovanų gautų sėklų (nei dovanotojas nežinojo, ką dovanoja, nei aš nežinojau, ką tiksliai gavau, bet iš tų sėklų užaugo krūmas, vedė vaisius, tai iš tų vaisių vėl džiovinau ir sėjau) jau žydi mano moliūgėliais vadinami čili pipirai. Moliūgėliai, nes atrodo kaip maži oranžiniai moliūgai. Vaisius subrandino ir 'Timia' rūšies krūmas – bus saldžios, oranžinės, pailgos, delno dydžio paprikos.“

Kalbant apie kitus sodinukus, auga du krūmeliai raudonų ir oranžinių mažų pomidorų. Raudonieji nemažai ir vaisių sukrovė, liko tik sunokti. O agurkams šįmet sekasi prasčiau, bet dar lieka viltis, kad jų ir šiemet, kaip ir pernai, šeima paragaus.

Kita mini daržo dalis prieskoniai: krapai, petražolės, svogūnų laiškai, raudonėlis, mairūnas, kelių rūšių čiobrelis, laiškiniai česnakai, pasėtos kalendros, auga ir bazilikai, mėtos, vietoj cukraus naudojama Stevija.

Auga ir Coca-cola kvepiantis prieskonis, kurio sodinuką turguje galima įsigyti pavadintą kaip Coca-Cola, bet panaršius internete galima surasti daugiau jo pavadinimų: „šerno ryžiai“ ar „klebono žolė“. Valgyti jis kartus, tačiau vandeniui suteikia aromato, o internete galima rasti patarimų juo gardinti riebesnius patiekalus, kad būtų lengviau virškinami.

Laiškiniai česnakai puikiai išgyveno žiemą balkone paliktame vazone, skurdžiau žiemą išgyveno peletrūnas, pernai džiuginęs vešliu krūmu, kurio užteko ir žiemai prišaldyti. Šiemet tiek tikrai nebus.

Kas nepasiteisino, tai visokios žemės su durpėmis, mišiniai specialiai prieskoniams ir durpiniai vazonėliai, nes greitai išdžiūva, net aš, kasdien liedama, nebespėdavau lieti.

„Beveik viską auginu iš sėklų – daigelius pirkau tik Coca-Colos, raudonėlio, stevijos, pomidorų ir agurkų. Paprikas daiginausi pati ir užteko tiek, kad ir kietiems dalinau. Dauguma prieskonių iš sėklų puikiai užauga, tai tenka tik retesnių paieškoti daigelių. Nesėkmė nutiko dar su margomis mėtomis, pirkau aromatingą su geltonais dryželiais, atrodė kaip dekoratyvinė gėlė, tačiau vėliau visi nauji lapeliai buvo tiesiog paprasti žali“, – pasakoja K. Pocytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją